Tüp Bebek - IVF

İn vitro Döllenme (IVF) Tüp Bebek, bir embriyo oluşturmak için yumurta ve spermin vücut dışında laboratuar ortamında döllendiği yardımcı üreme tekniği anlamına gelir. Bu embriyo daha sonra bir hamilelik oluşturmak için rahim içine transfer edilir. Tüm Tüp Bebek IVF tedavileri, overde birkaç folikül gelişimini teşvik etmek için bir hormon tedavisi seyriyle başlar. Bunlar yumurta olarak toplanır ve daha sonra birkaç embriyo oluşturmak için tüpte (“in vitro”) döllenir. Bir inkübatörde iki ila beş gün sonra, bu embriyoların biri veya ikisi, implantasyonun gerçekleştiği ve gebeliğin başladığı uterusa aktarılır. Bununla birlikte, Tüp bebekte, doğal konseptte olduğu gibi, her embriyo hamilelik için implante edilmez, bu yüzden fazla embriyolar dondurulur – bu nedenle ilk denemede başarısızlık olursa sonraki embrio transferi denenebilir.

Tüp Bebek çocuk sahibi olmak için kullanılan en yüksek teknolojik yaklaşımıdır

Tüp bebek – In vitro fertilizasyon (IVF) sayesinde Op. Dr. Algül Anıl Yılanlıoğlu tüp bebek merkezimizdeki yüzlerce hasta ebeveynlik hayallerini gerçekleştirdi. Bu ileri prosedür, tıkanan fallop tüpleri, erkek kaynaklı kısırlığı ve yumurtalıkla ilgili konular dahil olmak üzere, birçok önemli engelleri aşabilir.

Tüp Bebek süreci

Tüp Bebek işlemi, bir kadının yumurtalıklarından olgun yumurtaların çıkarılmasını ve laboratuarda sperm ile döllenmesini ve gebeliği başlatmak için uterusa geri transfer edilebilen embriyoların oluşturulmasını içerir.

IVF, birkaç basamak içerdiğinden baştan sona birkaç hafta alır.

  • Yumurtalık stimülasyonu – İlaçlar, kadının yumurtalıklarını, ultrason ve hormon seviyesi testi ile büyümesi yakından takip edilen çoklu foliküller geliştirmeye teşvik etmek için kullanılır.
  • Yumurta alımı – Olgunlaştıktan sonra, yumurtalar hafif anestezi altında, vajinal duvarın içine yerleştirilen ultrason kılavuzlu bir iğne kullanılarak çıkarılır (alınır).Bu işleme kısaca OPU (Oosit Pick Up ) denir.
  • Döllenme – Yumurtalar, Intracytoplasmic sperm enjeksiyonu veya ICSI kullanılarak, IVF laboratuarımızda partnerin spermini kullanarak veya gerekirse bir donörden gelen spermleri kullanarak döllenir.
  • Embriyo büyümesi – Döllenmiş embriyoların büyümesine izin verilir ve laboratuarımızda dikkatli bir şekilde kontrol edilen koşullar altında izlenir.
  • Genetik test – Her bir embriyonun kromozomal dengesi ve genetik sağlığı hakkında ayrıntılı bilgi için IVF’nin bu aşamasında PGS ve PGD testleri yapabiliriz.
  • Uterin hazırlık – Kadın uterus astarını yani endometriumu embriyo implantasyonu ve sonraki hamilelik için hazırlamak için hormon almaya başlar.
  • Transfer – En yüksek kalitede embriyo, rahim ağzından geçen ince bir kateter kullanılarak kadının rahimine aktarılır ve kalan embriyolar dondurulur (embrio freezing).
  • Devam eden hormon takviyesi – Kadın, pozitif bir gebelik testinden sonra birkaç hafta boyunca gebeliği desteklemek için hormon almaya devam eder.Bundan sonra anne ve bebek normal gebelik takibindeki takibe tabidir.

Döllenme kadının vücudunun dışında gerçekleştiği için, IVF kısırlığın birçok yaygın nedenini yenebilir. Ayrıca, gerekirse donör yumurta veya sperm kullanarak döllenmeye ve embriyoların taşıyıcı anneye veya yedek anneye aktarılmasına izin verir. Bu, IVF’yi sadece infertil çiftler için değil, bebek sahibi olmak isteyen eşcinsel erkekler için iyi bir aile kurma seçeneği haline getirir.

IVF ayrıca genetik hastalıkları çocuklarına geçirmekten endişe duyan insanlar için akıllıca bir seçimdir. Hastalar, kalıtsal hastalık zincirinin kırılmasına yardımcı olabilecek, preimplantasyon genetik tanısı PGD’yi tercih edebilir. Preimplantasyon genetik taraması PGS, tekrarlayan düşük veya başarısız tüp bebek denemesi ile mücadele eden kadınlara yardım etmek için kullandığımız bir araçtır. PGS ayrıca, hastanın hemofili veya Duchenne’nin kas distrofisi (DMD) gibi cinsiyete bağlı ailesel genetik bozukluklar öyküsü olması durumunda faydalı olabilecek bir embriyonun cinsiyetini tanımlamak için de kullanılabilir.

Tüp bebek
IVF
invitro döllenme
suni bebek

Tüp Bebek sizin için uygun mu?

Op. Dr. Algül Anıl Yılanlıoğlu tüp bebek merkezimiz, karmaşık kısırlık sorunlarının teşhisi ve her bir hastanın spesifik doğurganlık zorluklarının üstesinden gelmek için tedavi planlarını hedefleme konusunda uzmanlaşmıştır.

Bazı hastalar için, IVF birinci basamak tedavi olabilir. İşlem, doğurganlık uzmanınızla tıbbi geçmişinizi belgelemek ve hamile kalmamanızın nedenini belirlemek için özel testler vermekle başlar. Daha sonra doktorunuz, hamileliği mümkün olan en kısa sürede ve uygun maliyetle yapmanıza yardımcı olacak özelleştirilmiş bir tedavi planı tasarlar. Paket tüp bebek fiyatlarımız hakkında burdan bilgi alabilirsiniz.

Tüp Bebek hakkında daha fazla bilgi edinmek veya konsültasyon programlamak için bizimle iletişim kurun.